Osteopathie

In 2012 is Niels van Diemen afgestudeerd aan het IAO en sinds 2018 uitsluitend als osteopaat werkzaam in DePraktijk. Hij is zowel in Chaam als in Breda werkzaam in Princenhage en Het Ginneken. Voor meer informatie kan u terecht op zijn website stroming osteopathie.

 

behandeling bas2

Over osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten.
Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam.
Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen.
Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is.

Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische weg.

Deze systemen werken mee om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest.
Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel.

dpc_impressions-osteopathie

Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken.
Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Dit doet hij uitsluitend met zijn handen. Er worden geen medicijnen of apparaten gebruikt.
Hij of zij maakt los wat los moet zitten en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen.

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als blijkt dat het nodig is wordt er dan ook doorverwezen.

tarieven