Sportfysiotherapie

U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Tegelijkertijd wilt u blijven sporten en uw conditie behouden, desnoods met een alternatief trainingsschema.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt waarom u geblesseerd bent geraakt.

sportfysiotherapie

Als sporter weet zij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en het revalidatieschema die zij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s (met of zonder trainingsapparatuur), braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. Zij traint u sportspecifiek en functioneel zodat u kunt herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Zij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

De sportfysiotherapeut is er voor zowel de “amateur” alsmede de “geoefende” sporter!