Niet aangeboren hersenletsel is een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolge van een ziekte, zoals bv. een beroerte (CVA), MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd.

De gevolgen zijn afhankelijk van de plaats en de grootte van het letsel in de hersenen.

Sommige gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: loop- en balansproblematiek, verlamming of onduidelijke spraak. Minder zichtbare problemen kunnen zijn:  vermoeidheid, geheugen- en/of concentratiestoornissen, desoriëntatie in tijd, plaats of persoon en karakterveranderingen.

De meest voorkomende aandoeningen zijn:

  • CVA (beroerte)
  • Parkinson
  • Multipele Sclerose (MS)
  • Dementie
  • Hersentumor

Eefje Laureijssen is fysiotherapeute ouderenzorg binnen De Praktijk en aangesloten bij het NAH netwerk. Zij is gespecialiseerd in  de behandeling van Niet Aangeboren Hersenletsel en blijft door nascholing op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van centraal neurologische aandoeningen.

De fysiotherapeutische behandeling vindt plaats bij u thuis of in een praktijkruimte. Het doel van de behandeling is het verbeteren van dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn.

Wij leren u om te gaan met uw beperkingen, vermoeidheid en verminderde belastbaarheid. Daarnaast werkt eefje nauw samen met mantelzorgers en andere disciplines. Ook heeft zij goed contact met specialisten en paramedici in ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio.

Eefje Laureijssen

Fysiotherapeut ouderenzorg