Bas Verheijen

Bas Verheijen

Fysiotherapeut, manueel therapeut

Ik ben in 1993 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Daarna riep de dienstplicht waar ik een jaar als fysiotherapeut in Garderen heb gewerkt.

De jaren daarna werkte ik als waarnemer en later in vaste dienst in particuliere praktijken en gezondheidscentra in Amsterdam.
Hiernaast verzorgde ik een jaar de fysiotherapeutische begeleiding van het professionele basketbalteam van Amsterdam. Na Amsterdam trok het buitenland en heb ik drie jaar in Engeland een half jaar in Oostenrijk en twee jaar in Bonaire als fysiotherapeut in ziekenhuizen en particuliere praktijken gewerkt. Sinds 2006 werk ik in Chaam, eerst in loondienst bij Ruud Anema en vanaf 2010 in de maatschap met Niels.
Mijn ervaring ligt met name in het werken met mensen met orthopeadische en sportgerelateerde aandoeningen. Met name de schouderklachten behoren tot mijn veld van expertise. Binnen het centrum ben ik de specialist op schoudergebied.

Niels van Diemen (D.O.)

Niels van Diemen (D.O.)

Osteopaat

Na jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik in 2008 gestart met de 5 jarige opleiding osteopathie (IAO) in Antwerpen. Ik was op zoek naar meer verdieping en de oorzaak van het ontstaan van klachten en deze heb ik gevonden binnen de osteopathie.

Osteopathie richt zich op het mens als geheel, denkt in ketens en legt onderlinge verbanden. Wil je op zoek naar de oorzaak van een klacht kan ik je verder op weg helpen. Ook bij klachten die lokaal lijken te zijn of via een trauma zijn ontstaan kan de oorzaak voor letsel elders in het lichaam liggen. Gedurende de jaren lopen we letsels op die (bindweefsel) spanningsvelden veroorzaken in het lichaam, hierdoor verandert de biomechanica van ons lichaam met veranderde belasting tot gevolg waaruit klachten kunnen ontstaan. Ook bij littekenweefsel na operaties, orgaanbelasting of trauma’s kan de osteopaat hulp bieden.
Als osteopaat behandel ik ook baby’s met lesels als reflux, voorkeurshouding of huilbaby’s.

Wil Plomp

Wil Plomp

Ik ben Wil Plomp,
Wat begon met de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie en een stukje ondersteuning is binnen een jaar uitgegroeid tot een enorm veelzijdige functie. Indien er vragen zijn met betrekking tot verzekeringen of administratie komt u met mij in contact. Over het algemeen werk ik achter de schermen maar ben tevens minimaal 1 dag per week te vinden achter de balie zodat ik het contact behoud met de clienten van De Praktijk.

Brigitte Raasveld

Brigitte Raasveld

oefentherapeut Cesaer

Mijn naam is Brigitte Raasveld en in maart 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Sinds 1 november 2016 werk ik bij Beweeg-Wijs! Dit is de praktijk voor (kinder)oefentherapie van mijn collega oefentherapeut Tessa Jansen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in PMC de Praktijk en zal ik werkzaam worden op basisscholen in de regio.
Ik behandel cliënten met houding- en/of bewegingsgerelateerde klachten. Verder heb ik ervaring met het behandelen van de volgende klachten: nek-schouderklachten, hoofdpijn- en spanningsklachten, bekken- en rugklachten. Steeds vaker zie ik jongere cliënten met rug- of hoofdpijnklachten, of ouders die zich zorgen maken om de houding van hun kind (preventief).

Voor mij is het belangrijk om samen met de cliënt op zoek te gaan wat er aan de houding en/of bewegingen verbeterd kan worden, al dan niet met behulp van coachingsgesprekken. Vervolgens geef ik handreikingen, waarbij ik probeer bij de dagelijkse handelingen aan te sluiten, zodat de cliënt het geleerde gemakkelijk kan toepassen.

Tessa Jansen

Tessa Jansen

Oefentherapeute

In 1997 is Tessa afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.Als oefentherapeut behandelt zij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat welke veroorzaakt worden door ongunstig houdings- en bewegingsgedrag. Dit kunnen onbewust ingeslopen gewoonten zijn of situaties die een onderliggende oorzaak hebben, bijvoorbeeld een vergroeiing van de wervelkolom.
Direct na haar afstuderen is zij gaan werken in een praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Breda, eerst als waarneemster maar al snel werd zij mede-praktijkhoudster. Enkele jaren later heeft zij deze praktijk verruild voor een praktijk in het medisch centrum van Oudenbosch, waar de multidisciplinaire samenwerking groot was.
Vanwege haar enthousiasme in het werken met kinderen is Tessa in 2001 de post-HBO opleiding tot kinderoefentherapeut -een specialisatie binnen de reguliere oefentherapie- aan de hogeschool van Utrecht gaan volgen, waarvoor zij in 2003 het diploma haalde. Naast haar praktijk in Oudenbosch is zij toen werkzaam geworden in Rotterdam; binnen het speciaal basisonderwijs voor kinderen met spraak- taalproblemen en/of autisme had zij samen met twee collega kinderoefentherapeuten een eigen praktijk. Hier begeleidde zij met veel passie kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand.
Het buitenland begon in 2008 te lonken, met man en kind is Tessa verhuisd naar Zuid-Frankrijk, waar zij in een particuliere praktijk en in een ziekenhuis op de afdeling Revalidatie werkte.
Inmiddels is het gezin weer terug in Nederland en is de vestiging van de praktijk voor oefentherapie Mensendieck en kinderoefentherapie binnen het Paramedisch Centrum ‘de Praktijk’ een feit!

Remco van Beckhoven

Remco van Beckhoven

Fitnessbegeleider, Boot-Camp instructeur

Ik ben 30 jaar en woon sinds anderhalf jaar na 2 jaar omzwervingen door Breda weer terug hier in het mooie Chaam. Daar woon ik samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Ik ben in 2010 afgestudeerd van het ROC. Ik heb daar MBO Bewegingsagogiek gestudeerd en door mijn opleiding ben ik in 2007 bij het Paramedisch centrum de Praktijk terecht gekomen.
Als fitnessinstructeur ben ik al ruim 11 jaar in dienst bij het Paramedisch centrum de Praktijk. Destijds nog onder de naam van Anema. Vanaf de overname in 2010 heb ik naast de functie fitnessinstructeur ook de functie van sportmasseur bekleed. Enthousiasme is mijn grootste kracht en daarom sta ik altijd met veel plezier in de zaal. Naast in de zaal neem ik op maandagavond ook altijd een groep sporters mee naar buiten om in en rondom Chaam te gaan bootcampen. Eén van de vele nieuwe groepslessen die de Praktijk tegenwoordig biedt.
Ik ben in 2007 begonnen bij Anema toen nog als stagiaire. Door mijn stage bij met name Bas en Niels heb ik een enorme interesse opgelopen voor het menselijk lichaam waardoor ik een jaar later met veel plezier aan de cursus sportmassage ben begonnen. Deze cursus heb ik in mei 2009 succesvol afgerond. Sindsdien heb ik eigenlijk alles hier meegemaakt. De overname door Bas en Niels in 2010. De start van de groepslessen. En de start in dit mooie nieuwe gebouw in december 2014. En uiteraard ook alle uitbreidingen in ons aanbod sindsdien. Denk daarbij aan de UIC’s met onze Tour de France challenge.

Arend Brandsma

fysiotherapeut

Opleiding: algemeen fysiotherapeut, manueel therapeut io.
Specialisatie: manuele therapie io.

Stefan Verbakel

fysiotherapeut

Opleiding: algemeen fysiotherapeut
Specialisatie: Mulligan technieken

Ik heb mij in de afgelopen jaren in de paramedische sector kunnen vormen tot een gedreven, sociale en resultaatgerichte zorgprofessional. Zorg staat bij mij voor: hulpvaardig, goed kunnen luisteren, empathisch en graag met mensen willen werken. Als professional sta ik voor: inhoudelijke kennis, probleemoplossend en creatief werken met een doorzettend en positief vermogen. Uiteraard dit alles met goede zin en veel plezier in het werk.

Roel Leenders

Huismeester

Opleiding: Grafische opleiding (VSO)

Hallo, ik ben Roel.

Ik ben geboren en getogen in Vught.
Ik zit in een rolstoel, dit komt door mijn handicap. Ik ben geboren met een open rug (Spina Bifida) Ik heb een grafische opleiding gedaan op een vso school (voorgezet speciaal onderwijs) te Groesbeek.

Ik ben in 2000 gaan werken op een sociale werk plaats in Schijndel, daar heb ik 2 jaar gewerkt. Ik ben in 2002 naar Chaam verhuisd. Ik ben gaan werken bij de Diamant groep te Tilburg.
Ik heb daar 3 jaar werkt en toen heb ik een jobcoach gekregen.

Ik ben in 2005 bij een bedrijf voor beletteringen gaan werken in Rijen, een baan geregeld door mijn jobcoach. Daar heb ik grote borden beplakt voor grote bouwmarkten. Ik heb hier 5 jaar gewerkt en sinds juli 2010 ben ik met veel plezier administratief medewerker bij fysiotherapiepraktijk DePraktijk in Chaam.

Ik zit in de praktijk achter de receptie, ik heb dus direct contact met de patiënten, ook via de telefoon. En ik werk in een leuk, gezellig team.

Ine Goos

Diëtiste (ABC Diëtistennetwerk)

Opleiding: HBO Diëtiek
Specialisatie: Diëtiek