Team

Wil Plomp


 
Opleiding:
Specialisatie: administratie
 
Ik ben Wil Plomp, getrouwd met Casper en moeder van Tygo. Ik ben opgegroeid in Rotterdam, maar tegenwoordig wonen wij met z’n drieën en onze kat in Rijen.
Na de havo heb ik ervaring opgedaan in verschillende branches als administratief, boekhoudkundig en commercieel medewerkster. Ik heb mijn kennis vooral in de praktijk opgedaan en daarnaast veel cursussen gevolgd.

Ik kan mijzelf beschrijven als een snelle werker, secuur en met goede communicatieve vaardigheden en een prima beheersing van de Nederlandse taal. Ik ben enthousiast, gedreven, gemotiveerd, dienstverlenend, commercieel, service- en klantgericht en ik heb een grote passie voor administratieve uitdagingen.

Van 2009 tot 2016 was ik parttime ondernemer naast mijn werk als administratieve duizendpoot bij een fysiotherapiepraktijk in Rijen. En zo heb ik Bas en Niels leren kennen.
In 2010, toen Bas en Niels met De Praktijk begonnen waren er wat administratieve uitdagingen. Die eerste periode heb ik geholpen om de administratie van de Praktijk goed op te zetten. De jaren daarna waren er regelmatig administratieve projecten waarbij ik mocht helpen.
Toen ik in 2015 aangaf dat ik zou gaan stoppen als ZZP’er kwamen we erachter dat we elkaar best wel zouden gaan missen. Daarom heb ik in november 2015 definitief de overstap gemaakt van de fysiotherapiepraktijk in Rijen naar De Praktijk in Chaam.
Ik werk met enorm veel plezier samen met alle collega’s van De Praktijk. Wat begon met de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie en een stukje ondersteuning is binnen een jaar uitgegroeid tot een enorm veelzijdige functie. Personeelszaken, financiële administratie, MTC en PMC-managementondersteuning, Intramed vraagbaak, BOSS specialist en allerlei andere zaken die op mijn pad komen. Het is soms wat veel maar ik vind het allemaal leuk!
Ik hoop nog heel lang met dit team samen te werken.

Brigitte Raasveld

oefentherapeut Cesaer
 
Opleiding: oefentherapeut Cesar
Specialisatie: schrijfproblemen bij kinderen, functionele bewegingsketens van de wervelkolom, bekken en benen
 
Mijn naam is Brigitte Raasveld en in maart 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Sinds 1 november 2016 werk ik bij Beweeg-Wijs! Dit is de praktijk voor (kinder)oefentherapie van mijn collega oefentherapeut Tessa Jansen.

Met veel plezier ben ik werkzaam in PMC de Praktijk en zal ik werkzaam worden op basisscholen in de regio.
Ik behandel cliënten met houding- en/of bewegingsgerelateerde klachten. Verder heb ik ervaring met het behandelen van de volgende klachten: nek-schouderklachten, hoofdpijn- en spanningsklachten, bekken- en rugklachten. Steeds vaker zie ik jongere cliënten met rug- of hoofdpijnklachten, of ouders die zich zorgen maken om de houding van hun kind (preventief).

Voor mij is het belangrijk om samen met de cliënt op zoek te gaan wat er aan de houding en/of bewegingen verbeterd kan worden, al dan niet met behulp van coachingsgesprekken. Vervolgens geef ik handreikingen, waarbij ik probeer bij de dagelijkse handelingen aan te sluiten, zodat de cliënt het geleerde gemakkelijk kan toepassen.

Arend Brandsma

fysiotherapeut
 
Opleiding: algemeen fysiotherapeut, manueel therapeut io.
Specialisatie: manuele therapie io.
 

Stefan Verbakel

fysiotherapeut
 
Opleiding: Algemeen fysiotherapeut
Specialisatie: Mulligan technieken
 
Ik heb mij in de afgelopen jaren in de paramedische sector kunnen vormen tot een gedreven, sociale en resultaatgerichte zorgprofessional. Zorg staat bij mij voor: hulpvaardig, goed kunnen luisteren, empathisch en graag met mensen willen werken. Als professional sta ik voor: inhoudelijke kennis, probleemoplossend en creatief werken met een doorzettend en positief vermogen. Uiteraard dit alles met goede zin en veel plezier in het werk.

Bas Verheijen

Fysiotherapeut, manueel therapeut
 
Opleiding: HBO Fysiotherapie
Specialisatie: Manueel Therapeut (Maitland), schouderspecialist, Kinesiotaping
 
Ik ben in 1993 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Daarna riep de dienstplicht waar ik een jaar als fysiotherapeut in Garderen heb gewerkt.

De jaren daarna werkte ik als waarnemer en later in vaste dienst in particuliere praktijken en gezondheidscentra in Amsterdam.
Hiernaast verzorgde ik een jaar de fysiotherapeutische begeleiding van het professionele basketbalteam van Amsterdam. Na Amsterdam trok het buitenland en heb ik drie jaar in Engeland een half jaar in Oostenrijk en twee jaar in Bonaire als fysiotherapeut in ziekenhuizen en particuliere praktijken gewerkt. Sinds 2006 werk ik in Chaam, eerst in loondienst bij Ruud Anema en vanaf 2010 in de maatschap met Niels.
Mijn ervaring ligt met name in het werken met mensen met orthopeadische en sportgerelateerde aandoeningen. Met name de schouderklachten behoren tot mijn veld van expertise. Binnen het centrum ben ik de specialist op schoudergebied.

Niels van Diemen ( D.O. )

Osteopaat, fysiotherapeut voor beweeggroepen
 
Opleiding: Fysiotherapie, International Academy Osteopathty ( IAO )
Specialisatie: Osteopathie
 
Na het afronden van de HAVO ben ik in 1996 gestart met de opleiding fysiotherapie. Na afronding van deze opleiding ben ik het werkveld gaan verkennen en heb ik binnen verschillende organisaties als fysiotherapeut gewerkt. Deze tijd heb ik gecombineerd met de leraaropleiding Biologie. Na een aantal jaren als fysiotherapeut en docent werkzaam te zijn geweest heb ik een jaar als fysiotherapeut gewerkt in Barcelona. Na afloop van deze periode ben ik gestart met de 5 jarige opleiding osteopathie (IAO) in Antwerpen. Ik was op zoek naar meer verdieping en de oorzaak van het ontstaan van klachten en deze heb ik gevonden binnen de osteopathie.

Osteopathie richt zich op het mens als geheel, denkt in ketens en legt onderlinge verbanden. Wil je op zoek naar de oorzaak van een klacht kan ik je verder op weg helpen. Ook bij klachten die lokaal lijken te zijn of via een trauma zijn ontstaan kan de oorzaak voor letsel elders in het lichaam liggen. Gedurende de jaren lopen we letsels op die (bindweefsel) spanningsvelden veroorzaken in het lichaam, hierdoor verandert de biomechanica van ons lichaam met veranderde belasting tot gevolg waaruit klachten kunnen ontstaan. Ook bij littekenweefsel na operaties, orgaanbelasting of trauma’s kan de osteopaat hulp bieden.
Als osteopaat behandel ik ook baby’s met lesels als reflux, voorkeurshouding of huilbaby’s.

Monica de Bruin

Fysiotherapeut
 
Opleiding: HBO Fysiotherapie
Specialisatie: Geriatrie, COPD
 
Monica is in 1979 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie in Breda. Vanaf haar afstuderen is ze onder andere werkzaam in de fysiotherapie praktijk te Chaam. Hier heeft ze veel aan huis patiënten behandeld en beschikt zodoende over meer dan 30 jaar praktijkervaring.

Monica heeft zich gespecialiseerd in kinderfysiotherapie door de opleiding Bobath, Vojta en Petö met goed gevolg af te leggen. Evenals de opleiding psychomotoriek , MBD (Minimal Brain Disfunction) en Le Bon Depart.

Momenteel is zij zich aan het specialiseren in COPD (een aandoening welke in toenemende mate aan de orde is) en bewegingsmethodieken.

Binnen de praktijk richt zij zich met name op de ouder wordende mens en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Milou Braspenning

Fysiotherapeute
 
Opleiding: Fysiotherapie
Specialisatie: orofasciale therapie (kaak- en schedelklachten), hoofdpijn, dry needling
 
- Na het behalen van mijn Havo diploma ben ik in september 2008 begonnen met de opleiding fysiotherapie in Breda. Al snel wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.
Ik heb een nieuwe passie gevonden in het beroep en heb de deelvakken wervelkolom en sportrevalidatie gevolgd. Gedurende mijn studie heb ik de cursus Medical Taping Concept gevolgd.

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en als zodanig werkzaam binnen De Praktijk. Op dit moment ben ik actief als (kaak)fysiotherapeut.

Ik heb mijn specialisatie opleiding CRAFTA afgerond. Deze specialisatie legt zich toe op het behandelen van mensen met klachten aan het hoofd en nek. Hierbij kan gedacht worden aan klachten aan de schedel, gezichtsverlamming, kaak- of bijv hoofdpijnklachten.
Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in Dry Needling.

Reinier de Ridder

Fysiotherapeut en Fitnessbegeleider
 
Opleiding: Fysiotherapie
Specialisatie: Master Manueel therapeut io.
 
In 2013 ben is Reinier afgestudeerd aan Avans in Breda. In het derde jaar van deze studie heeft hij stage gelopen binnen de Praktijk. In deze periode heeft hij veel geleerd over het vak doordat hij heeft kunnen leren van een manueel therapeut en een osteopaat. Twee specialisaties die een grote hoeveelheid kennis vereisen. Via de Praktijk heeft Reinier zijn volgende stage op Bonaire kunnen lopen. Waar hij voor het eerst met myofasciale triggerpoints in aanraking gekomen ben. Hier gaat hij zich verder op specialiseren met de cursus Dry Needling. Mede door de ervaringen in de Praktijk heeft hij ervoor gekozen om te starten met de specialisatie tot manueel therapeut, die hij sinds dit jaar in Brussel volgt.

Tessa Jansen

oefentherapeute
 
Opleiding: HBO oefentherapeut Mensendieck
Specialisatie: kinder oefentherapie
 
In 1997 is Tessa afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.Als oefentherapeut behandelt zij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat welke veroorzaakt worden door ongunstig houdings- en bewegingsgedrag. Dit kunnen onbewust ingeslopen gewoonten zijn of situaties die een onderliggende oorzaak hebben, bijvoorbeeld een vergroeiing van de wervelkolom.
Direct na haar afstuderen is zij gaan werken in een praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Breda, eerst als waarneemster maar al snel werd zij mede-praktijkhoudster. Enkele jaren later heeft zij deze praktijk verruild voor een praktijk in het medisch centrum van Oudenbosch, waar de multidisciplinaire samenwerking groot was.
Vanwege haar enthousiasme in het werken met kinderen is Tessa in 2001 de post-HBO opleiding tot kinderoefentherapeut -een specialisatie binnen de reguliere oefentherapie- aan de hogeschool van Utrecht gaan volgen, waarvoor zij in 2003 het diploma haalde. Naast haar praktijk in Oudenbosch is zij toen werkzaam geworden in Rotterdam; binnen het speciaal basisonderwijs voor kinderen met spraak- taalproblemen en/of autisme had zij samen met twee collega kinderoefentherapeuten een eigen praktijk. Hier begeleidde zij met veel passie kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand.
Het buitenland begon in 2008 te lonken, met man en kind is Tessa verhuisd naar Zuid-Frankrijk, waar zij in een particuliere praktijk en in een ziekenhuis op de afdeling Revalidatie werkte.
Inmiddels is het gezin weer terug in Nederland en is de vestiging van de praktijk voor oefentherapie Mensendieck en kinderoefentherapie binnen het Paramedisch Centrum ‘de Praktijk’ een feit!

Ine Goos

Diëtiste ( ABC Diëtistennetwerk )
 
Opleiding: HBO Diëtetiek
Specialisatie: Diëtetiek
 

Sofie Faas

Huidtherapeut ( Dermatio )
 
Opleiding: HBO Huidtherapie
Specialisatie: Oedeemtherapeut
 

Remco van Beckhoven

Fitnessbegeleider, Boot-Camp instructeur
 
Opleiding: MBO Sport & Bewegen
Specialisatie: Boot-Camp instructeur
 
Ik ben 30 jaar en woon sinds anderhalf jaar na 2 jaar omzwervingen door Breda weer terug hier in het mooie Chaam. Daar woon ik samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Ik ben in 2010 afgestudeerd van het ROC. Ik heb daar MBO Bewegingsagogiek gestudeerd en door mijn opleiding ben ik in 2007 bij het Paramedisch centrum de Praktijk terecht gekomen.
Als fitnessinstructeur ben ik al ruim 11 jaar in dienst bij het Paramedisch centrum de Praktijk. Destijds nog onder de naam van Anema. Vanaf de overname in 2010 heb ik naast de functie fitnessinstructeur ook de functie van sportmasseur bekleed. Enthousiasme is mijn grootste kracht en daarom sta ik altijd met veel plezier in de zaal. Naast in de zaal neem ik op maandagavond ook altijd een groep sporters mee naar buiten om in en rondom Chaam te gaan bootcampen. Eén van de vele nieuwe groepslessen die de Praktijk tegenwoordig biedt.
Ik ben in 2007 begonnen bij Anema toen nog als stagiaire. Door mijn stage bij met name Bas en Niels heb ik een enorme interesse opgelopen voor het menselijk lichaam waardoor ik een jaar later met veel plezier aan de cursus sportmassage ben begonnen. Deze cursus heb ik in mei 2009 succesvol afgerond. Sindsdien heb ik eigenlijk alles hier meegemaakt. De overname door Bas en Niels in 2010. De start van de groepslessen. En de start in dit mooie nieuwe gebouw in december 2014. En uiteraard ook alle uitbreidingen in ons aanbod sindsdien. Denk daarbij aan de UIC’s met onze Tour de France challenge.

Roel Leenders

huismeester
 
Opleiding: Grafische Opleiding ( VSO )
Specialisatie:
 
Hallo, ik ben Roel.

Ik ben geboren en getogen in Vught.
Ik zit in een rolstoel, dit komt door mijn handicap. Ik ben geboren met een open rug (Spina Bifida) Ik heb een grafische opleiding gedaan op een vso school (voorgezet speciaal onderwijs) te Groesbeek.

Ik ben in 2000 gaan werken op een sociale werk plaats in Schijndel, daar heb ik 2 jaar gewerkt. Ik ben in 2002 naar Chaam verhuisd. Ik ben gaan werken bij de Diamant groep te Tilburg.
Ik heb daar 3 jaar werkt en toen heb ik een jobcoach gekregen.

Ik ben in 2005 bij een bedrijf voor beletteringen gaan werken in Rijen, een baan geregeld door mijn jobcoach. Daar heb ik grote borden beplakt voor grote bouwmarkten. Ik heb hier 5 jaar gewerkt en sinds juli 2010 ben ik met veel plezier administratief medewerker bij fysiotherapiepraktijk DePraktijk in Chaam.

Ik zit in de praktijk achter de receptie, ik heb dus direct contact met de patiënten, ook via de telefoon. En ik werk in een leuk, gezellig team.