Bekkenfysiotherapie bij De Praktijk

We zijn erg blij dat we, door de samenwerking met paramedisch centrum Breda West, bekkenfysiotherapie in Chaam kunnen aanbieden. Deze praktijk staat in de regio Breda bekend als hét expertisecentrum als het gaat om bekken gerelateerde klachten. De therapeuten beschikken over erg veel kennis en know-how en de praktijk heeft veel mogelijkheden voor testen en therapie met gespecialiseerde apparatuur.

Bridget Soentken heeft in het verleden eerder bij de Praktijk gewerkt en we zijn erg blij dat we haar weer hebben mogen toevoegen aan ons team. Bridget werkt op woensdagmiddag in Chaam.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Een bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het aanpakken van problemen in het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Blijf niet te lang doorlopen met je klachten, want er is vaak wat aan te doen!

De therapeuten beschikken over erg veel kennis en know-how en de praktijk heeft veel mogelijkheden voor testen en therapie met gespecialiseerde apparatuur.

Waarvoor kan ik terecht bij de bekkenfysiotherapeut Breda?

Als de bekkenbodem niet goed werkt kunnen de verschillende functies verminderen of zelfs vervallen. Klachten in dit gebied komen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voor.

Veel voorkomende klachten zijn:
– Ongewild verlies van urine
– Ongewild verlies van ontlasting of windjes
– Verhoogde aandrang van plassen en/of ontlasting
– Moeite met ontlasten (obstipatie)
– Moeite met leegplassen
– Blaasontstekingen, chronische prostaatontstekingen
– Verzakkingsklachten van blaas, baarmoeder of darmen
– (Chronische) pijnklachten in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen
– Seksuele problemen, zoals pijn bij vrijen, vaginisme, erectiestoornissen
– Voor en na operaties in de onderbuik, bijvoorbeeld prostaatoperatie
– Bekkenpijn en lage rugklachten, bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap
– Stuitpijn

Hoewel problemen zich in dit gebied uiten, kan de oorzaak ook daarbuiten liggen. Wil je weten wat onze bekkenfysiotherapeuten allemaal voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met De Praktijk (0161-492232) of mail naar info@pmc-depraktijk.nl