Zwanger Totaal

In de praktijk wordt per heden het pre- en postnatale beweegprogramma ZwangerTotaal aangeboden. Dit unieke beweegprogramma is gericht op het gezond (blijven) bewegen tijdens en na de zwangerschap.

Actief bewegen staat centraal, zodat je de zwangerschap fit kan doorlopen, klachten worden voorkomen, verholpen of verlicht en je na de zwangerschap weer optimaal kunt herstellen.

zwanger totaal

 

 

 

 

 

 
Het ZwangerTotaal programma wordt gegeven door Tessa Jansen, oefentherapeut Mensendieck.Door wie?

Haar praktijk Beweeg-Wijs! Is gevestigd in het paramedisch centrum Chaam, waar de groeps- en/of individuele lessen worden gegeven.

 

Voor wie?

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam grote veranderingen. Dit kan gepaard gaan met bijvoorbeeld pijnklachten in het bekken, urine-incontinentie of rugklachten. De manier van bewegen is hierop van invloed! Actief en verantwoord bewegen staat dan ook centraal in het beweegprogramma van Zwangertotaal.

Natuurlijk is het programma ook zeer geschikt voor vrouwen die probleemloos en klachtenvrij de zwangerschap doorlopen en zich graag op een actieve wijze willen voorbereiden op de bevalling. En voor de dames die reeds bevallen zijn en op een verantwoorde willen herstellen is Zwangertotaal bewezen effectief!

Er zijn verschillende mogelijkheden om het programma te volgen:
Beweegprogramma na de bevallingbeweegprogramma tijdens de zwangerschap

Beide programma’s kunnen zowel individueel als -bij voldoende aanmeldingen- in groepsverband gevolgd worden. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en klachtenbeeld. Soms is het nodig eerst individueel begeleid te worden om vervolgens beter te kunnen instappen in een groep.

Hoe?

Ga voor uitgebreide informatie naar de officiële website van Zwanger Totaal: www.zwangertotaal.nl   Op deze site is precies uiteengezet wat het programma precies inhoudt en hoe je je kunt aanmelden.